- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Flanurile cu jeleu de portocale sunt aromate, gustoase, si foarte indragite de copii.
Ingrediente
- 1 litru apa
- 10 foi de gelatina
- 300 gr zahar
- 300 ml vin alb dulce
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca aluatul frantuzesc. Se lasa sa se odihneasca, la rece, 2 ore. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie dreptunghiuri si se coc intr-o tava tapetata, la foc iute, timp de 15 minute. Se micsoreaza flacara si se mai tine tava in cuptor, cam 10 minute.
- Pentru jeleu se pun la fiert, intr-un ibric, zeama de portocale cu zaharul si se leaga siropul. Se adauga in sirop gelatina, desfacuta in apa rece, si se amesteca pana se topeste. Cand s-au racit, dreptunghiurile se ung cu jeleu de portocale.