- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Africana este o prajitura aromata si foarte gustoasa, pe care merita sa o incercati.
Ingrediente
- 4 oua
- 250 gr zahar pudra
- 250 gr ciocolata
- 100 ml apa
- 250 gr unt
- 4 linguri faina
- 250 ml smantana
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lignura esenta rom
Instructiuni de preparare
- lntr-un ibric pus pe foc mic se topeste ciocolata in jumatate de pahar de apa. Se freaca untul intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se incorporeaza in acest amestec ciocolata topita. Se adauga in compozitie galbenusurile, apoi faina, si se amesteca totul bine.
- Intr-un castron se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de unt cu galbenusuri. Se unge cu unt o forma rotunda si se toarna compozitia. Se pune forma in bain-marie si se baga in cuptor. Se lasa la copt 1 ora si 20 de minute. Se bate smantana cu telul intr-un vas, cu vanilia si romul si 1 cub de gheata pisata.
- Cand prajitura este coapta, se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou si se imbraca in crema de smantana. inainte de a servi, se mai tine 30 de minute la frigider.