- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu zmeura sunt delicioase si aromate, mai ales daca le serviti in ziua prepararii. Daca va mai raman congelati-le
Ingrediente
- 200 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 ou batut
- 175 ml lapte
- 125 gr unt topit si racit
- 175 gr zmeura
USTENSILE:
- forme din silicon sau din hartie pentru briose
- tava mare
Instructiuni de preparare
- Introduceti formele de silicon sau de hartie in adanciturile tavii de briose sau aranjati-le pe o tava mare.
- Cerneti faina intr-un castron, impreuna cu zaharul si praful de copt. Amestecati oul batut cu laptele si untul topit si racit si incorporati-le in compozitia de faina si amestecati pana la uniformizarea compozitiei, adaugand la final zmeura.
- Turnati aluatul in proportii egale in forme. Coaceti briosele 20-25 de minute, pana cresc si se rumenesc frumos.
- cand sunt gata, scoateti tava din cuptor si lasati briosele sa se raceasca pe un gratar, apoi le puteti servi.