- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Foile cu caramel sunt dulci si aromate, fiind genul de desert perfect la mesele in familie.
Ingrediente
PENTRU 6 FOI:
- 7 gr praf de copt
- 300 gr zahar
- 180 ml lapte
- 275 gr faina
- 8 galbenusuri
- 225 gr unt
- sare
- o fiola subtire esenta vanilie
PENTRU CARAMEL:
- 400 ml frisca lichida
- 400 gr zahar pudra
- 40 gr unt
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 50 minute+90 minute coacere+15 minute fierbere+14 ore asteptare
- Pentru foi, se amesteca faina, praful de copt si sarea, iar untul cu zaharul se freaca bine. Apoi in unt se pune cate un galbenus pe rand, amestecand dupa fiecare. Se pune vanilia si apoi, alternativ, faina si laptele. Se amesteca bine si se imparte aluatul in 6 parti.
- Se unge vasul de copt si se tapeteaza cu faina, se toarna o parte si se coace 15 minute. O foaie bine coapta trebuie sa fie usor uscata. Se lasa apoi 10 minute sa se racoreasca in tava, se scoate si se procedeaza in continuare la fel pentru celelalte foi.
- Numai dupa ce toate foile s-au copt si sunt racite, se prepara crema caramel, pentru care zaharul se topeste intr-o craticioara. inainte sa devina foarte inchis la culoare, se adauga frisca si se amesteca mereu pentru a topi zaharul. Se trage de pe foc, se pune untul, se amesteca si se pune la foc mic pentru un minut.
- Intr-o tava, se asaza o foaie se repartizeaza putin caramel (cu grija sa ajunga pentru toate foile si decor) si se continua alternarea foilor si a cremei. Peste ultima foaie se toarna restul de caramel si se lasa de pe o zi pe alta intr-un loc racoros. Dupa gust, se poate servi prajitura presarata cu nuca macinata.