- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu alune de padure este o prajitura aromata si foarte gustoasa, cu care puteti oricand sa ii surprindeti pe cei dragi.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 150 gr zahar
- 3 linguri ulei
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 3 oua
- 100 gr miere
- 500 gr faina
PENTRU CREMA DE ALUNE:
- 600 gr alune de padure
- 125 gr zahar
- un pliculet gelatina
- 400 gr smantana
- 5 ml esenta de rom
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 40 minute+30 minute coacere
- Pentru foi, mierea si zaharul se pun pe foc, iar vasul se retrage dupa ce s-a topit zaharul. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga pe rand ouale, uleiul si faina amestecata cu bicarbonatul. Trebuie sa se obtina un aluat mai consistent din care se intind doua foi care se coc 15 minute fiecare.
- Pentru crema, se prepara gelatina, iar alunele se macina. Smantana bine scursa se amesteca cu gelatina, alunele macinate si zaharul. Se potriveste gustul de esenta.
- In tava mare de aragaz, se asaza o foaie, se pune crema care se intinde cat mai uniform si se acopera cu a doua foaie. Se lasa de pe o zi pe alta si se serveste cu alune de padure neprajite si usor maruntite.