Prajitura Arabica

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Arabica este o prajitura aromata si gustoasa, foarte apreciata de cunoscatorii de dulciuri.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 4 oua
    • 5 gr cafea solubila
    • 130 gr faina
    • 130 gr zahar

    PENTRU CREMA:

    • 16 linguri zahar
    • 500 gr unt
    • 8 galbenusuri

    PENTRU TAVA:

    • 10 gr unt
    • o lingura faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 35 minute+25 minute coacere+10 minute fierbere+6 ore asteptare

  1. Intai se pregateste tava care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, dupa care se pune in congelator pana ce aluatul este gata. Daca forma este nonadeziva, nu se mai presara faina.
  2. Apoi, ouale si zaharul se freaca si apoi se transfera la bain-marie. Se amesteca energic pe baie de aburi aproximativ 5 minute pana ce continutul isi tripleaza volumul. Se adauga cafeaua solubila si, dupa ce crema a crescut, se trage de pe foc si se continua amestecarea pana ce se raceste si la ridicarea lingurii se produce un fir continuu. Se pune faina si se amesteca usor, cu delicatete, se toarna in forma de la congelator si se coace 25 de minute.
  3. Pentru crema, galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar pana ce se albesc. Celelalte 8 linguri de zahar se topesc si, inainte sa devina maroniu, se pune crema de oua cu zahar. Se amesteca pe foc pana ce se obtine o crema adevarata care se lasa la racit.
  4. Untul se bate spuma pentru a elimina apa si apoi se amesteca in crema fiarta si racita.
  5. Blatul se taie in doua, intre cele doua foi se pune un sfert din cantitatea de crema, iar cu restul se imbraca prajitura. Se niveleaza cu un cutit cu lama lata trecut prin apa rece. Se lasa la rece pentru 6 ore. Se decoreaza dupa gust.

Recomandari

Prajituri