Budinca cu curmale si ghimbir confiat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca cu curmale si ghimbir confiat este un desert asiatic, pe care cu siguranta il veti indragi. Datorita aromei deosebite, va devenii in scurt timp desertul dvs preferat.

Ingrediente

    PENTRU SOS:
    • 500 ml frisca
    • 120 gr zahar brun moscovado
    • 2 ½ linguri de sirop de ghimbir
    • varf de cutit de sare
    PENTRU BUDINCA:
    • 180 gr curmale, se scot samburii si se taie cubulete
    • 250 ml apa
    • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
    • 40 gr ghimbir zaharisit taiat
    • 175 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • ½ lingurita sare
    • 55 gr unt
    • 150 gr zahar
    • 2 oua

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea sosului amestecati zaharul, frisca, sarea si siropul intr-o oala si puneti totul la foc. Lasati zaharul sa se dizolve. Fierbeti aproximativ 5 minute pana ce amestecul se intareste usor. Turnati jumatate de amestec intr-o forma si puneti-l la frigider. Pastrati cealalta jumatate pentru servit.
  2. Pentru prepararea budincii, incalziti curmalele si apa in cratita. Odata ce apa incepe sa fiarba, indepartati de pe foc si amestecati bicar¬bonatul de sodiu. Adaugati ghimbirul. Intr-un bol separat cerneti faina, praful de copt si sarea. Cu ajutorul mixerului bateti untul si zaharul pana ob?ine?i un amestec usor si cremos. Adaugati progresiv ouale si bateti-le. Turna?i apoi jumatate din amestecul de faina, apoi cel de curmale si faina ramasa. Amestecati bine.
  3. Ungeti cu unt o tigaie, apoi turnati amestecul in aceasta si coaceti pentru aproximativ 50 minute sau pana ce pe o scobitoare introdusa in centrul pastei vede?i firimituri umede.

Recomandari

Prajituri