- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu portocale este desertul preferat al impatimitilor de fructe, mai ales ca este si foarte aromat, datorita sosului.
Ingrediente
- 4 oua
- 180 gr zahar pudra
- 110 g unt
- 1 plic zahar vanilat
- 50 ml frisca lichida
- sare
- coaja rasa de la o portocala
- zeama de la o portocala
- 8 linguri faina
- zahar pudra pentru ornat
Pentru sos:
- 2 portocale
- 100 ml frisca lichida
- 50 g zahar
- 1 lingura coniac
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si se adauga ouale, unul cate unul. Se rade portocala si se stoarce. Se adauga in compozi?ie, la fel si praful de sare si coaja de portocala, si se incorporeaza usor, sa nu se lase.Se adauga frisca lichida si, la final, faina cernuta.
- Se toarna compozi?ia in tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptor la foc moderat.
- Intre timp, se pregateste sosul de portocale, pentru care se cura?a portocala, se taie cubulete, se amesteca cu zaharul si cu o lingura de coniac si se fierbe la baie de aburi.
- Se adauga frisca lichida si se lasa sa se racoreasca. Se scoate checul, se raceste, se pudreaza cu zahar si se serveste cu sosul de portocale.