Prajitura cu ciocolata la tigaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu ciocolata la tigaie este o prajitura delicioasa, rapida si foarte buna, mai ales daca o serviti rece.

Ingrediente

    • 100 gr unt moale
    • 50 gr zahar brun
    • 100 gr zah?r tos alb
    • 1 ou
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 100 gr faina alba
    • 75 gr pudra de cacao
    • 1 lingurita amidon
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/4 lingurita sare
    • 100 gr unt de arahide moale

    PENTRU SERVIT:

    • inghetata
    • 50 gr fulgi de ciocolata
    • 3 linguri unt de arahide topit

Instructiuni de preparare

  1. Amesteca untul si zaharul la viteza medie circa 2 minute, apoi adauga treptat ouale si vanilie si incorporeaza usor.
  2. Intr-un castron separat amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt, amidon alimentar si sare,  si apoi incorporeaza pudra obtinuta cu amestecul umed.
  3. Adauga incet si treptat untul de arahide, fara a mai folosi mixerul, ci cu o furculita,amestecand  pana obtii o pasta omogena.
  4. Unge o tigaie fara coada (tigaie care se poate folosi la cuptor, cu coada detasabila) cu unt si preseaza aluatul in forma, astfel incat sa nu atinga marginile tigaii.
  5. Da la cuptor 15-18 minute si scoate pe un gratar la racit. Cand prajitura cu ciocolata si unt de arahide s-a racit, serveste cu inghetata si topping de unt de arahide topit la microunde sau sos de ciocolata.

Recomandari

Prajituri