- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu ciocolata la tigaie este o prajitura delicioasa, rapida si foarte buna, mai ales daca o serviti rece.
Ingrediente
- 100 gr unt moale
- 50 gr zahar brun
- 100 gr zah?r tos alb
- 1 ou
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 100 gr faina alba
- 75 gr pudra de cacao
- 1 lingurita amidon
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 100 gr unt de arahide moale
PENTRU SERVIT:
- inghetata
- 50 gr fulgi de ciocolata
- 3 linguri unt de arahide topit
Instructiuni de preparare
- Amesteca untul si zaharul la viteza medie circa 2 minute, apoi adauga treptat ouale si vanilie si incorporeaza usor.
- Intr-un castron separat amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt, amidon alimentar si sare, si apoi incorporeaza pudra obtinuta cu amestecul umed.
- Adauga incet si treptat untul de arahide, fara a mai folosi mixerul, ci cu o furculita,amestecand pana obtii o pasta omogena.
- Unge o tigaie fara coada (tigaie care se poate folosi la cuptor, cu coada detasabila) cu unt si preseaza aluatul in forma, astfel incat sa nu atinga marginile tigaii.
- Da la cuptor 15-18 minute si scoate pe un gratar la racit. Cand prajitura cu ciocolata si unt de arahide s-a racit, serveste cu inghetata si topping de unt de arahide topit la microunde sau sos de ciocolata.