- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de lamaie se prepara foarte usor si, daca o serviti rece cu o cupa de inghetata este delicioasa.
Ingrediente
- 4 oua
- 70 ml zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingura de unt
- 300 gr zahar tos alb
- 100 gr faina alba
- 1/2 lingurita sare
- 300 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Separati ouale, si, frecati galbenusurile cu zeama si coaja rasa de lamie, apoi adaugati untul si mixati bine pana cand amestecul se ingroasa. Amestecati zaharul cu faina si sarea, apoi adaugati in crema de oua,alternand cu laptele si omgenizand bine compozitia.
- Bateti albusurile spuma si incorporati-l in aluat. Turnati aluatul intr-o tava unsa cu ulei si puneti in cuptor sa se coaca pe baie de aburi 45-50 de minute, pana se intareste. Cand este gata, scoaeti budinca si lasati-o sa se raceasca bine de tot inainte de a servi.