Prajitura cu lamaie- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu lamaie se prepara usor si, daca o serviti rece este un deliciu in zilele calde de vara.

Ingrediente

    • 450 gr faina alba
    • 75 gr zahar pudra
    • 75 gr unt, la temperatura camerei
    • 4 oua
    • 300 gr zahar alb
    • 75 ml suc de lamaie
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca zaharul pudra cu 400 gr faina, apoi se adauga untul taiat cubulete si se framanta cu mana pana obtineti un aluat sfaramicios, care se intinde in tava de copt, presand cu podul palmei ca sa se uniformizeze. Coaceti blatul 15-20 de minute, la foc moderat, pana se rumeneste, apoi scoateti-l si lasati-l in tava sa se raceasca.
  2. Intre timp, bateti ouale cu zaharul, 4 linguri de faina, sucul de lamaie si coaja de lamaie, amestecand energic cel putin 2 minute, apoi turnati-l pets eblatul copt.
  3. Coaceti prajitura inca 20 de minute, la foc moderat, pana cand se intareste crema de lamaie, apoi scoateti-o si lasati-o sa se raceasca.
  4. In momentul servirii, pudrati cu zahar si decorati cu frunze de menta.

Recomandari

Prajituri