- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Buseurile cu crema capsuni si menta pot fi servite atat la micul dejun cat si ca desert sau ca gustare.Servite reci ele au o aroma delicata si foarte aromata.
Ingrediente
PENTRU BUSEURI:
PENTRU CREMA:
- 1 lingura de zahar pudra vanilat
- 200 gr iaurt slab
- 50 ml frisca lichida
- 1 lingura cacao
PENTRU CAPSUNI:
- 1 crenguta de menta proaspata
- 250 gr capsuni
- 1 lingura zahar
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Freaca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. bate frisca pana se intareste, apoi incorporeaz-o in iaurt, iar compozitia obtinuta pune-o in frigider.
- Spala capsunile si curata-le de codite. Taie-le bucati si presara-le cu zahar. Toaca frunzele de menta, amesteca-le cu capsunile si lasa totul la macerat 30 de minute.
- Decupeaza din foaia de foitaj 24 de cercuri cu o forma cu marginile dantelate sau cu un cutit. Cu o forma mai mica sau cu un cutit decupeaza partea centrala a 12 cercuri si scoate-o. Suprepune inelele astfel obtinute peste cercurile intregi, unge-le cu ou si coace-le 20 de minute in cuptorul incins. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.
- Umple golul din mijloc cu crema de iaurt, alternand cu bucati de capsuni marinate in menta. Presara cu cacao si serveste-le.
Sfat:
Capsunile sunt fructe extrem de delicate si perisabile si din aceste motiv este important ca ele sa fie consumate cat mai repede posibil dupa ce au fost cumparate. Ele se spala cu codite cu tot, acestea fiind indepartate dupa aceea prin rasucire.