Prajitura cu nuca-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu nuca este o prajitura aromata care , cu siguranta, va va cuceri de la prima imbucatura. Prajitura cu nuca rezista la rece chiar si o saptamana, ea devenind pe zi ce trece mai frageda.

Ingrediente

    • 200 gr unt
    • 3 oua
    • 225 gr zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 275 gr nuca
    • 275 gr faina

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca bine untul cu zaharul si cu pliculetul de zahar vanilat. Se adauga, pe rand, cate un galbenus, frecand continuu timp de o ora, apoi se adauga faina in ploaie, amestecand la final albusurile batute spuma tare.
  2. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se intinde compozitia  pe tava, iar deasupra se presara nuca taiata cu cutitul. Se baga tava in cuptor sa se coaca, iar cand este gata se lasa sa se racoreasca, apoi se taie inca de calda, cu un paharel, in forma de semiluna. cand prajitura este rece complet se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Prajituri