- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu crema de nuca este varianta delicioasa pentru un desert delicios si foarte aromat. Indiferent ca este servita rece sau calda este mereu o placere sa gusti din aceasta prajitura minunata.
Ingrediente
- 3 galbenusuri
- 220 gr unt
- 250 gr nuca
- bicarbonat
- 1 lamaie
- 3 linguri zahar tos
- 250 gr faina
- esenta de vanilie
- cacao (optional)
- 3 albusuri
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe o planseta, se amesteca cu untul, se adauga galbenusurile, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si 3 linguri de zahar. Se framanta bine ingredientele, apoi se lasa aluatul obtinut sa se odihneasca.
- Dupa 30 de minute de repaus se intinde din aluat o foaie care se taie in patrate. In mijlocul fiecarui patratel se pune cu lingurita crema. Se lipesc colturile patratelor, se pun in tava si se coc la cuptor.
- Pentru prepararea cremei, se da nuca prin masina de tocat, se amesteca cu zahar, dupa gust, si cu albusurile batute spuma. Cu compozitia obtinuta se umplu patratele de aluat.
- Optional in crema se poate adauga si o lingurita de cacao.