Cataif cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cataiful cu mere este o reteta de succes pentru un desert aromat si usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 kg mere
    • 600 gr taitei
    • 200 gr zahar
    • 1 lingurita cu sare
    • 200 ml lapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Spalati si curatati merele, apoi taiati-le felii subtiri. Turnati deasupra lor 100 gr zahar, lasati la macerat 1 ora.
  2. Fierbeti taiteii in apa cu sare, scurgeti-i si asezati-i in tava cu peretii inalti unsa cu mult unt. Faceti un gol in mijloc, rasturnati merele si puneti forma la cuptor 1/2 ora.
  3. Cand taiteii s-au rumenit turnati peste ei laptele indulcit cu 100 gr zahar. Lasati forma in cuptor inca 1/4 ora. Serviti prajitura taiata felii in raza.

Recomandari

Prajituri