- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cataiful cu mere este o reteta de succes pentru un desert aromat si usor de preparat.
Ingrediente
- 1 kg mere
- 600 gr taitei
- 200 gr zahar
- 1 lingurita cu sare
- 200 ml lapte
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Spalati si curatati merele, apoi taiati-le felii subtiri. Turnati deasupra lor 100 gr zahar, lasati la macerat 1 ora.
- Fierbeti taiteii in apa cu sare, scurgeti-i si asezati-i in tava cu peretii inalti unsa cu mult unt. Faceti un gol in mijloc, rasturnati merele si puneti forma la cuptor 1/2 ora.
- Cand taiteii s-au rumenit turnati peste ei laptele indulcit cu 100 gr zahar. Lasati forma in cuptor inca 1/4 ora. Serviti prajitura taiata felii in raza.