- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu banane este perfect la gustare, alaturi de o ceasca cu ceai sau cafea.Checul se poate servi simplu sau se poate glazura cu ciocolata.
Ingrediente
- 300 gr faina alba
- 200 gr zahar tos alb
- 50 gr unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 3 banane foarte coapte
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron striviti bananele coapte cu furculita, apoi adaugati faina, zaharul, untul, esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul si ou, amestecand bine ca sa se omogenizeze amestecul.
- Se toarna compozitia intr-o forma de pandispan unsa cu putin ulei, apoi introduceti tava in cuptorul incins pentru 50-60 minute, pana cand scobitoarea de test iese curata.
- Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute, apoi transferati pe un gratar pana se raceste.