- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Duo Creme etse o prajitura aromate, delicioasa, pe care o puteti prepara indiferent de ocazie , fiind oplacere sa o savurati cu cei dragi.
Ingrediente
PENTRU BLATUL DE CIOCOLATA:
- 125 gr unt
- 300 rg ciocolata amaruie
- 3 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 3 linguri cacao
- sare
PENTRU BLATUL DE VANILIE:
- 3 linguri zahar
- 4 linguri unt
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU CREMA:
- 300 rg unt
- 3 linguri rom natural
- 50 ml frisca lichida
- 3 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 50 ml lapte
- ornamente de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Se freaca untul cu ouale si putina sare, apoi se adauga zaharul tos si cel vanilat. La final, se incorporeaza jumatate din cantitatea de ciocolata, cacaua si faina. Se amesteca usor ca sa nu se formeza cocoloase si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar apoi se coace in cuptorul incins.
- Pentru blatul de vanilie, se bat ouale, se adauga zaharul, galbenusurile frecate cu sare, zaharul vanilat, si, la final untul topit si faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins.
- Se freaca galbenusurile cu zaharul, sare, laptele, frisca si zaharul vanilat, si se pun sa fiarba pe baie de abur, dupa care se da la rece.
- Se amesteca untul cu romul care apoi se omogenizeaza cu crema fiarta. Se imparte cantitatea in doua iar in una din ele se amesteca ciocolata topita.
- Se intinde pe blatul de vanilie un strat de crema de ciocolata, se acopera cu blatul de ciocolata peste care se intinde crema de vanilie. Se orneaza cu ornamente de ciocolata si se da la rece pentru 2 ore inainte de a fi feliata si servita.