- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu banane este foarte usor de preparat, si daca doriti il puteti glazura sau pudra cu zahar.
Ingrediente
- 100 gr unt
- 300 gr zahar tos alb
- 4 oua
- 2 banane feliate
- 200 gr frisca lichida
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 400 gr faina alba
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare, amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema fina si aerata. Incorporati in crema ouale,unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugati feliile de banane, frisca lichida si bicarbonatul de sodiu.
- Omogenizati bine compozitia, apoi adaugati treptat faina. Cand ati terminat de incorporat toate ingredientele, iar amestecul este omogen, turnati-l intr-o forma de chec sau de tort tapetata cu hartie pergament. Nivelati usor cu un cutit, apoi bagati tava la cuptor pentru o ora, la foc moderat, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand checul este gata, scoateti-l din cuptor si lasati-l in tava 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.