Chec cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu ciocolata este un desert aromat pe care cu siguranta il veti indragi. Sunt multe retete pentru acest deseret, fiecare avand ceva un in ele, tocmai de aceea va oferim reteta unui desert de vis.

Ingrediente

    • 6 oua
    • 150 gr unt
    • 100 gr ciocolata de menaj
    • 1 plic praf de copt
    • sare
    • 100 gr faina
    • 150 gr unt
    • 1 lingura cacao
    • esenta de rom

    PENTRU GLAZURA:

    • 100 gr ciocolata
    • 2 linguri frisca lichida

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana cand acesta se topeste iar compozitia devine o crema fina.
  2. Se adauga untul, la temperatura camerei, ciocolata de menaj rasa si putina esenta de rom. Separat, se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se incorporeaza in crema de ciocolata, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand incet copmpozitia, pana se omogenizeaza.
  3. Se toarna compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se baga tava la cuptor, la foc moderat, pentru 45 de minute. Checul se scoate din cuptor doar dupa ce testul cu scobitoarea este bun. Se lasa sa se racerasca in forma, apoi checul se transfera pe un platou.
  4. Intre timp, topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu frisca lichida si putina esenta de rom. Cat timp compozitia etse inca calda se toarna in forma de chec, curatata si uscata, si se unniformizeaza crema pe toara suprafata tavii. Se baga tava in frigider pana se intareste, apoi se asaza peste chec.

Recomandari

Prajituri