Chec cu ciocolata-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu ciocolata este un desert delicios, pufos si moale, fiind deliciul impatimitilor de ciocolata.

Ingrediente

    • 50 gr unt
    • 250 gr ciocolata cu lapte
    • 3 linguri cacao
    • 60 gr faina
    • sare
    • 4 oua
    • 4 linguri frisca lichida
    • 6 linguri zahar pudra
    • 1 plic zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. pentru inceput se pune ciocolata cu frisca la topit pe baie de aburi, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
  2. Intre timp, se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale unul cate unul, putina sare si zaharul vanilat, adaugand la final si o parte din ciocolata topita.
  3. Se cerne faina si cacaua si se incorporeaza usor ca sa nu se lase si sa nu faca cocoloase.
  4. Se toarna comozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, si se coace la foc potrivit, dupa care se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se imbraca in glazura de ciocolata ramasa.

Recomandari

Prajituri