- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu crema de branza si zmeura este cea mai aromata si gustoasa prajitura,al carei gust il surprindeti pe deplin daca o lasati o noapte la frigider.
Ingrediente
- 180 gr biscuiti digestivi
- 500 gr crema de branza
- 150 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 130 ml smantana
- 1 lingura zahar pudra
- 75 gr unt
- 2 linguri faina
- 2 oua
- 300 gr zmeura
- coacaze rosii, pentru decor
USTENSILE:
- forma rotunda din silicon
- tava de copt joasa
Instructiuni de preparare
- Puneti biscuitii intr-o punga de plastic gros, inchideti-o bine si bateti-i cu un sucitor pana cand obtineti firimituri cu o textura omogena. daca doriti puteti folosi cu succes robotul de bucatarie.
- Topiti incet untul intr-o cratita, adaugati biscuitii si amestecati bine. Apasati amestecul pe fundul formei rotunde, cu mana, si coaceti in cuptor, 5 minute, apoi lasati sa se raceasca.
- Bateti cu mixerul crema de branza, faina, zaharul, esenta de vanilie, ouale si smantana, apoi incorporati prin rasturnare jumatate din cantitatea de zmeura.
- Puneti forma rotunda pe tava joasa si turnati crema peste baza de biscuiti. Coaceti 35 de minute, verificati daca s-a legat si, daca este nevoia, lasati-o sa se mai coaca. Prajitura ar trebui sa fie legata la margini si putin gelatinoasa spremijloc. Opriti cuptorul si lasati sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa 15 minute.
- Scoateti prajitura din cuptor, raciti-o si bagati-o la frigider. Treceti o paleta lunga pe marginile formei si rasturnati usor, apoi intorceti-o cu fata in sus pe un platou.
- Lasati cateva bucati de zmeura pentru decor, iar restul puneti intr-o craticioara impreuna cu 1 lingura de zahar pudra. Puneti craticioara pe focul mic cat sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie fructele, apoi zdrobiti-le cu o lingura de lemn si strecurati totul prin sita deasa, in alt recipient.
- Decorati prajitura cu zmeura si coacaze rosii, iar in momentul servirii adaugati si o lingura de sos.