Prajitura cu crema de branza si zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu crema de branza si zmeura este cea mai aromata si gustoasa prajitura,al carei gust il surprindeti pe deplin daca o lasati o noapte la frigider.

Ingrediente

    • 180 gr biscuiti digestivi
    • 500 gr crema de branza
    • 150 gr zahar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 130 ml smantana
    • 1 lingura zahar pudra
    • 75 gr unt
    • 2 linguri faina
    • 2 oua
    • 300 gr zmeura
    • coacaze rosii, pentru decor

    USTENSILE:

    • forma rotunda din silicon
    • tava de copt joasa

Instructiuni de preparare

  1. Puneti biscuitii intr-o punga de plastic gros, inchideti-o bine si bateti-i cu un sucitor pana cand obtineti firimituri cu o textura omogena. daca doriti puteti folosi cu succes robotul de bucatarie.
  2. Topiti incet untul intr-o cratita, adaugati biscuitii si amestecati bine. Apasati amestecul pe fundul formei rotunde, cu mana, si coaceti in cuptor, 5 minute, apoi lasati sa se raceasca.
  3. Bateti cu mixerul crema de branza, faina, zaharul, esenta de vanilie, ouale si smantana, apoi incorporati prin rasturnare jumatate din cantitatea de zmeura.
  4. Puneti forma rotunda pe tava joasa si turnati crema peste baza de biscuiti. Coaceti 35 de minute, verificati daca s-a legat si, daca este nevoia, lasati-o sa se mai coaca. Prajitura ar trebui sa fie legata la margini si putin gelatinoasa spremijloc. Opriti cuptorul si lasati sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa 15 minute.
  5. Scoateti prajitura din cuptor, raciti-o si bagati-o la frigider. Treceti o paleta lunga pe marginile formei si rasturnati usor, apoi intorceti-o cu fata in sus pe un platou.
  6. Lasati cateva bucati de zmeura pentru decor, iar restul puneti intr-o craticioara impreuna cu 1 lingura de zahar pudra. Puneti craticioara pe focul mic cat sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie fructele, apoi zdrobiti-le cu o lingura de lemn si strecurati totul prin sita deasa, in alt recipient.
  7. Decorati prajitura cu zmeura si coacaze rosii, iar in momentul servirii adaugati si o lingura de sos.

Recomandari

Prajituri