- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu miere este o prajitura dulce si gustoasa, care va fi, cu siguranta pe placul tuturor, indiferent de ocazia cu care o veti prepara.
Ingrediente
- 230 gr faina
- 1 lingurita amestec de mirodenii
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 50 gr unt
- 2 oua
- sare
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- 200 gr miere de albine lichida
- coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri lapte
PENTRU GLAZURA:
- 4 linguri miere de albine lichida
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri apa
USTENSILE:
- o foarma adanca, rotunda sau patrata din silicon, de 18 cm
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare cerneti faina, putina sare, mirodeniile si bicarbonatul. La foc mic, topiti mierea de albine cu untul si coaja si sucul de lamaie pana se omogenizeaza. Creati o adancitura in faina din castron si adaugati treptat mierea de albine, amestecand continuu ca sa se omogenizeze.
- Bateti ouale cu laptele si incorporati-le incet in amestecul pentru prajitura, Turnati amestecul in tava si coaceti 40-45 de minute, pana creste si este elastica la atingere. Daca prajitura este gata, frigatuia cu care o inteptati in mijloc va iesi curata.
- Lasati prajitura 5 minute pe un gratar. Intre timp, incalziti restul de miere, impreuna cu apa si coaja de lamaie si intepati prajitura peste tot cu un bat de frigaruie. Stropiti-o sau ungeti-o cu pensula cu mierea de albine incalzita si lasati-o sa se raceasca de tot inainte de a o intoarce. Daca ati folosit o forma patrata, taiati-o in patrate pentru servire, iar daca ati folosit una rotunda taiati-o in felii. Prajitura cu miere se pastreaza bine si are un gust chiar mai bun si mai intens dupa 2-3 zile.