Prajitura cu miere- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu miere este o prajitura dulce si gustoasa, care va fi, cu siguranta pe placul tuturor, indiferent de ocazia cu care o veti prepara.

Ingrediente

    • 230 gr faina
    • 1 lingurita amestec de mirodenii
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 50 gr unt
    • 2 oua
    • sare
    • 1/2 lingurita nucsoara rasa
    • 200 gr miere de albine lichida
    • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
    • 2 linguri lapte

    PENTRU GLAZURA:

    • 4 linguri miere de albine lichida
    • coaja rasa de la 1 lamaie
    • 2 linguri apa

    USTENSILE:

    • o foarma adanca, rotunda sau patrata din silicon, de 18 cm

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare cerneti faina, putina sare, mirodeniile si bicarbonatul. La foc mic, topiti mierea de albine cu untul si coaja si sucul de lamaie pana se omogenizeaza. Creati o adancitura in faina din castron si adaugati treptat mierea de albine, amestecand continuu ca sa se omogenizeze.
  2. Bateti ouale cu laptele si incorporati-le incet in amestecul pentru prajitura, Turnati amestecul in tava si coaceti 40-45 de minute, pana creste si este elastica la atingere. Daca prajitura este gata, frigatuia cu care o inteptati in mijloc va iesi curata.
  3. Lasati prajitura 5 minute pe un gratar. Intre timp, incalziti restul de miere, impreuna cu apa si coaja de lamaie si intepati prajitura peste tot cu un bat de frigaruie. Stropiti-o sau ungeti-o cu pensula cu mierea de albine incalzita si lasati-o sa se raceasca de tot inainte de a o intoarce. Daca ati folosit o  forma patrata, taiati-o in patrate pentru servire, iar daca ati folosit una rotunda taiati-o in felii. Prajitura cu miere se pastreaza bine si are un gust chiar mai bun si mai intens dupa 2-3 zile.

Recomandari

Prajituri