- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste delicatese glazurate sunt mici delicii spectaculoase, din pandispan si zahar. Usor de facut, necesita doar o cantitate de pandispan, fondant semipreparat si un stilou de glazurat.
Ingrediente
- PENTRU PANDISPAN:
- 300 gr zahar tos
- 230 gr faina
- 1 lingurita extract de vanilie
- 300 gr unt, la temperatura camerei
- 6 oua
- 75 gr faina amestecata cu 1 plic praf de copt
- 2 linguri lapte
PENTRU GLAZURA SI DECOR:
- gem de caise
- glazura pe baza de apa, sau alt tip de glazura lichida pentru stiloul de decorat
- 500 gr fondant semipreparat
- coloranti alimentari
- zahar pudra pentru decor
USTENSILE:
- forma patrata din silicon
- sucitor
- panglici
- scobitori
- stilou de decorat
- sablon si coala de glazurat (optional)
Instructiuni de preparare
- Amestecati untul cu zaharul, pana devin cremoase, apoi adaugati prin rasturnare ouale, apoi faina, laptele si extractul de vanilie. Coaceti pandispanul intr-o forma tapetata cu grasime si cu foaie de copt, pana cand creste si devine frumos. Cand etse gata lasati pandispanul sa se raceasca cateva minute in tava, inainte de a-l rasturna pe un gratar, pentru racire completa.
- Fasonati marginile, iar apoi taiati pandispanul in cuburi, sau cercuri.
- Incalziti cateva linguri de dulceata de caise cu putina apa, iar apoi strecurati-o intr-un bol si ungeti cu ea fetele pandispanului.
- Luati o cantitate mica de fondant semipreparat si adaugati colorantul picatura cu picatura, cu varful scobitorii pana cand obtineti nuanta dorita. Presarati zahar pudra pe planseta si intindeti fondantul in foaie de 5 mm.
- Impartiti foaia defondant in parti egale, suficient de mari pentru a acoperi fiecare bucata de pandispan. Acoperiti complet fiecre bucata de delicatesa cu fondant. Neteziti fondantul cu mana, lipindu-le pe toate fetele, fara a lasa bule de aer dedesubt. Fasonati baza cu un cutit foarte ascutit. Puteti sa intindeti si sa refolositi orice bucata de fondant pe care nu a ramas dulceata de caise.
- Amestecati putin zahar pudra cernut si apa intr-un bol si umpeti stiloul de decorat. Tesati stiloul pe o foaie de plastic simpla sau pe o bucata de hartie de copt dupa care decorati delicatesele.
- Cand ati terminat, puteti sa legati delicatesele cu panglica sau, daca doriti,le puteti intoduce in fome hartie deoraiva,inainte de a le aranj pe un platou.