- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu piersici este delicios si foarte aromat. Folosind aceasta reteta puteti face blaturi de tort minunate si aromate.
Ingrediente
- 200 gr unt
- 400 gr zahar tos alb
- 4 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 600 gr faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 500 gr piersici coapte, curatate si tocate bucatele mici
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron frecati bine untul cu zaharul pana obtineti un amestec lucios si aerat. Incorporati ouale in crema, unul cate unul, omogenizand bine dupa fiecare, apoi adaugati esenta de vanilie.
- Separat cerneti 550 gr faina cu praful de copt si sarea, apoi incorporati treptat in crema de unt.
- Puneti bucatelele de piersici in alt catsron si pudrati-le cu faina ramasa, agitand castronul ca sa se pudraze toate, apoi turnati-le in compozitia de aluat.
- Turnati aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt si presarata cu zahar tos alb, niveland apoi cu un cutit. Introduceti tava in cuptorul incins, la foc moderat, 60-70 de minute, pana scobitoarea iese curata. Cand este gata, scoateti tava din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi rasturnati checul pe un gratar ca sa se raceasca bine inainte de a-l servi.