Chec cu piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu piersici este delicios si foarte aromat. Folosind aceasta reteta puteti face blaturi de tort minunate si aromate.

Ingrediente

    • 200 gr unt
    • 400 gr zahar tos alb
    • 4 oua
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 600 gr faina alba
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita sare
    • 500 gr piersici coapte, curatate si tocate bucatele mici

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron frecati bine untul cu zaharul pana obtineti un amestec lucios si aerat. Incorporati ouale in crema, unul cate unul, omogenizand bine dupa fiecare, apoi adaugati esenta de vanilie.
  2. Separat cerneti 550 gr faina cu praful de copt si sarea, apoi incorporati treptat in crema de unt.
  3. Puneti bucatelele de piersici in alt catsron si pudrati-le cu faina ramasa, agitand castronul ca sa se pudraze toate, apoi turnati-le in compozitia de aluat.
  4. Turnati aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt si presarata cu zahar tos alb, niveland apoi cu un cutit. Introduceti tava in cuptorul incins, la foc moderat, 60-70 de minute, pana scobitoarea iese curata. Cand este gata, scoateti tava din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi rasturnati checul pe un gratar ca sa se raceasca bine inainte de a-l servi.

Recomandari

Prajituri