- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu branza etse o prajitura veche, care ne aduce aminte de vremea copilariei, dar care, in acelasi timp ne face o deosebita placere sa o savuram.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahar
- 400 gr faina
- 10 linguri lapte
- 4 oua
- sare
PENTRU CREMA:
- 1 ou
- stafide
- 1 lingura smantana
- 700 gr branza dulce
- 8 linguri zahar
- zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
Instructiuni de preparare
- Pentru foi, se amesteca mai intai ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul, iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
- Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se coace in cuptorul incins 10 minute.
- Intre timp se amesteca branza cu oul, zaharul tos i cel vanilat, coaja rasa de lamaie si smantana, si se omogenizeaza bine compozitia.
- Se scoate foaia din cuptor dupa 10 minute, se pune crema de branza, se intinde restul de aluat, se niveleaza cu o spatula, apoi se coace la cuptor pentru 40 de minute.
- Cand prajitura este gata , se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se presara cu zahar pudra si se poate felia si servi.