Prajitura regeasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura regeasca este o prajitura delicioasa, pe care trebuie sa o incercati si dvs pentru ca este delicioasa si foarte aromata....

Ingrediente

    • 6 mere
    • zahar pudra
    • 3 linguri unt

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr faina
    • 3 linguri lapte caldut
    • 50 gr unt topit
    • 20 gr drojdie
    • 2 linguri zhar

    PENTRU UMPLUTURA DE MAC

    • 30 gr unt
    • 125 gr mac
    • rom/coniac
    • 125 ml lapte
    • 2 linguri gris
    • 75 gr zahar

    PENTRU UMPLUTURA DE BRANZA:

    • 2 linguri unt
    • 1 plic zahar vanilat
    • 300 gr crema de branza
    • 2 galbenusuri
    • 2 linguri zahar
    • 2 linguri lapte
    • 2 linguri amidon alimentar

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, se amesteca drojdia cu laptele si se lasa 15 miute. Se toarna maiaua peste faina cernuta, se adauga zaharul si untul racorit, apoi se framanta un aluat omogen, care se acopera cu un servet si se lasa la crescut, in loc calduros, pana cand isi dubleaza volumul.
  2. Pentru umplutura de mac, se pun untul cu laptele pe foc, iar dupa ce da in clocot se adauga grisul. Se amesteca si se mai lasa 5 minute, apoi se da deoparte, se adauga macul, zaharul, romul/coniacul.
  3. Pentru umplutura de branza se freaca bine crema de branza cu galbenusurile, untul, zaharul tos si cel vanilat, se toarna laptele, iar la final se incorporeaza amidonul.
  4. Se unge cu unt o forma de tort cu peretii detasabili si se pune in ea o foaie intinsa din aluat. Se toarna umplutura de branza, apoi cea de mac si se amesteca usor cu o furculita, Se infig merele curatate de coaja si crestate la suprafata. Se unge prajitura cu unt topit si se baga in cuptorul incins pentru o ora.
  5. Cand este gata prajitura se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, dupa care se poate servi.

Recomandari

Prajituri