Prajitura Rumba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Rumba este foarte aromata, ea putand avea si alte arome prin inlocuirea rahatului cu nuci sau alune....

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr zahar
    • 100 gr rahat
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 7 albusuri
    • 200 gr nuci
    • 200 gr faina

    PENTRU CREMA:

    • 7 linguri zahar
    • 2 linguri faina
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 7 galbenusuri
    • 5 linguri lapte
    • 200 gr unt

    PENTRU ASAMBLARE:

    • 2 foi de napolitana

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat se bat albusurile spuma, adaugand treptat zaharul. Cand spuma devine lucioasa, se adauga faina in ploaie, nucile, rahatul taiat in bucatele lungi si subtiri, si coaja rasa de lamaie. Se omogenizeaza compozitia, care apoi se toarna intr-o tava  tapetata cu hartie de  copt, apoi se coace in cuptorul incins pana se rumeneste frumos.
  2. Pentru prepararea cremei se freaca galbenusurile cu zaharul, pana cand aceasta isi dubleaza volumul. Se adauga faina si laptele, apoi toata compozitie se fierbe pe baie de abur pana cand se ingroasa si se lasa deoparte sa se raceasca.
  3. Cand compozitie este rece, se adauga untul si o lingura cu zeama de lamaie si se omogenizeaza crema.
  4. Pentru asamblarea prajiturii se pune pe un platou o foaie de napolitana, se intinde o parte din crema, se asaza ablatul, se intinde restul de crema care se acopera cu o foaie de napolitana.
  5. Prajitura se da la rece pentru 4 ore, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Prajituri