- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu mure este o prajitura delicioasa, perfecta in zilele de vara, racoritoare si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 400 gr branza dulce
- 250 gr frisca batuta
- 100 gr piscoturi
- 200 ml lapte
- 200 gr zahar pudra
- coaja rasa de la 1 portocala
- 30 gr gelatina
- 150 gr mure
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 35 minute+ 4 ore refrigerare
- Pui gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece, iar piscoturile le stropesti cu laptele. Mixezi branza de vaci cu zaharul pudra, coaja de la o portocala sau de la o lamaie, piscoturile maruntite, 200 gr frisca batuta si gelatina calduta, topita, in prealabil, la bain-marie.
- Torni compozitia intr-o tava normala de aragaz, tapetata cu folie alimentara si o dai la rece in frigider, pentru cel putin 3-4 ore.
- Rastorni prajitura pe un platou, indepartezi folia si tai prajitura in bucati. Amesteci frisca ramasa cu 50 gr mure zdrobite si decorezi bucatile.