- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota de capsune este un desert racoritor si usor de vara, pe care trebuie negresit sa il incercati si dvs.
Ingrediente
- 500 ml frisca lichida
- 100 gr zahar
- zeama de la 1 lamaie
- 500 gr capsune
- 20 gr gelatina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 3 ore
- Speli capsunele. Pastrezi cateva pentru decor, iar restul le cureti, le zdrobesti si le pui in strecuratoare, ca sa isi lase zeama.
- Pui gelatina la inmuiat in 100 ml apa, iar dupa 10 minute, o topesti la bain-marie. Bati frisca impreuna cu zaharul.
- In 400 gr frisca adaugi zeama de lamaie, zeama de capsune si gelatina calduta si omogenizezi amestecul. Torni crema intr-o forma tapetata cu folie de plastic si o dai la rece.
- Dupa 2 ore, rastorni sarlota pe un platou, o decorezi cu frisca si fructele pastrate si o portionezi.