- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu visine se prepara foarte usor, este aromata si pe placul tuturor...merita incercata!
Ingrediente
- 3 linguri unt topit
- 200 gr faina alba
- 1/4 lingurita srae
- 1 lingurita praf de copt
- 100 ml lapte
- 200 gr zahar tos alb
- 1 lingura amidon de porumb
- 200 ml apa clocotita
- 700 gr visine fara samburi
- 150 gr zahar tos alb
Instructiuni de preparare
- Amestecati 150 gr zahar cu untul, faina, sarea, praful de copt si laptele, omogenizand bine de tot amestecul. Asezati visinle in tava de copt unsa cu untul topit, apoi presarati firimiturile de aluat.
- Separat, amestecati 200 gr zahar cu amidonul de porumb, adaugand peste ele apa clocotita, amestecand bine ca sa se dizolve ingredientele uscate.
- Turnati pasta obtinuta peste aluatul din tava, apoi coaceti prajitura 45 de minute, la foc moderat. Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a o portiona si servi.