Prajitura cu banane- varianta 5

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu banane este usor de preparat, aromata si, cu siguranta, pe placul copiilor.

Ingrediente

    • 100 gr margarina
    • 100 ml lapte
    • 1 lingurita esenta  de vanilie
    • 200 gr zahar tos alb
    • 300 gr faina alba
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1/2 lingurita sare
    • 1 banana coapte, pasata
    • 1 lingurita zeama de lamaie
    • 100 gr nuci tocate

    PENTRU GLAZURA:

    • 2 linguri unt topit si racorit
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 300 gr zahar pudra
    • 1 banana coapta
    • 1/2 lingurita sare
    • 1/2 lingurita zeama de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati margarina cu zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugati laptele si esenta de vanilie. Amestecati faina, bicarbonatul de sodiu si sarea, apoi adaugati trepatat in amestecul de zahar, omogenizand bine. Adaugati banana pasata, zeama de lamaie si nucile tocate.
  2. Repartizati uniform aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi coaceti prajitura 25-30 de minute, la foc moderat, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand este gata, scoateti tava din cuptor si transferati prajitura pe un gratar ca sa se raceasca.
  3. Pentru glazura, amestecati intr-un castron unutl topit, esenta de vanilie, zaharul pudra, banana pasata, sarea si zeama de lamaie, mixand energic cu un tel sau cu mixerul electric. Cand glazura capata consistenta unei creme groase, glazurati cu ea prajitura si lasati-o sa se intareasca.

Recomandari

Prajituri