- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura rapida cu mere se serveste rece,de preferat a doua zi, cu o cupa de inghetata alaturi.
Ingrediente
- 1,300 kg mere curatate si feliate
- 400 gr faina alba
- 300 gr zahar tos alb
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 2 oua
- 200 ml ulei
- 1 lingurita scortisoara macinata
Instructiuni de preparare
- Ungeti vasul de copt cu putin unt, apoi asezati uniform feliile de mar, astfel incat sa fie acoperit tot fundul vasului.
- Intr-un castron amestecati faina, zaharul, praful de copt si sarea, apoi adaugati uleiul si ouale batute. Omogenizati bine amestecul, apoi repartizati uniform in tava, peste mere, presarand deasupra scortisoara macinata.
- Introduceti tava in cuptorul incins 40-45 de minute, pana cand crusta se rumeneste, apoi scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca bine iniante de a servi.