- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu visine trebuie sa il preparati mai ales vara, cand este sezonul visinelor proaspete si aromate.
Ingrediente
- 80 gr unt
- 250 gr faina
- 120 gr zahar
- 300 gr visine
- 3 oua
- 1 pachet zahar vanilinat
- 1 lingurita praf de copt
- 150 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Se scot samburii visinelor si acestea se lasa la scurs.
- Untul se topeste intr-o craticioara si se lasa la racit, apoi se freaca cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga ouale si se amesteca dupa fiecare, iar apoi se adauga laptele.
- Se pune faina cu praful de copt si se amesteca usor. In aluat se pune si o treime din cantitatea de visine.
O forma de chec unsa cu un pic de unt se umple cu aluatul cu visine, iar restul visinelor se asaza deasupra.
- Se coace checul pentru aproximativ o ora, facand proba cu scobitoarea si cand este gata se lasa in tava 20 de minute sa se racoreasca, apoi se transfera pe un gratar pana se raceste.