Plum-cake

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Plum-cake este o delicioasa si aromata prajitura de toamna care este mult mai aromata a doua zi cand se fragezeste.

Ingrediente

    • 200 gr zahar tos
    • 200 gr margarina sau unt
    • 100 gr struguri fara samburi
    • coaja rasa de lamaie
    • 6 oua
    • 350 gr faina
    • 50 gr drojdie de bere
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 100 gr stafide mari
    • unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Freci margarina (sau untul) cu zahar tos ca sa devina crema fluida, adaugi ouale cate unul in timp ce invarti cu lingura de lemn ca sa omogenizezi, parfumezi cu coaja rasa de lamaie, sarezi si adaugi drojdia de bere care a fost muiata cu o lingura de zahar.
  2. Peste amestec pui faina in ploaie, incorporezi usor ca sa nu ramana cocoloase. La urma adaugi stafidele curatate de codite si boabele de struguri fara seminte. Amesteci usor, torni aluatul intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina, lasi checul sa se coaca la foc potrivit o ora.
  3. Prajitura se serveste calduta, taiata romburi si pudrata cu zahar farin.

Recomandari

Prajituri