- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Non plus ultra este o prajitura frageda si aromata, delicioasa la desert sau la gustare.
Ingrediente
- 150 gr unt
- 350 gr faina
- 100 gr zahar tos
- 200 gr zahar pudra
- 4 oua
- sare
- 250 gr marmelada de caise sau prune
- zahar vanilinat
Instructiuni de preparare
- Cerni faina, torni peste aceasta untul inmuiat si o crema obtinuta din 4 galbenusuri frecate cu 100 gr zahar tos. Tot acum pui in aluat 1/4 lingurita sare si 1 pachet de zahar vanilinat. Framanti aluatul 2 minute si il intinzi il foaie subtire de 2 mm, pe care o coci in cuptorul cald, la foc potrivit, acoperita cu spuma de albus.
- Bati cele 4 albusuri spuma tare, adaugi zaharul farin, bati in continuare ca sa-si pastreze consistenta de bezea.
- Cuptorul este cald, faci putin mai tare focul, le pastrezi in cuptor pana cand bezeaua este tare.
- Cand prajitura s-a racit, tai romburi cu lama unui cutit trecut prin apa, lipesti cu marmelada de caise partile fara bezea, pui doua cate doua romburi si le asezi pe platou putin mai departate.
- Prajiturica este frageda si se rupe repede.