Prajitura Non plus ultra

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Non plus ultra este o prajitura frageda si aromata, delicioasa la desert sau la gustare.

Ingrediente

    • 150 gr unt
    • 350 gr faina
    • 100 gr zahar tos
    • 200 gr zahar pudra
    • 4 oua
    • sare
    • 250 gr marmelada de caise sau prune
    • zahar vanilinat

Instructiuni de preparare

  1. Cerni faina, torni peste aceasta untul inmuiat si o crema obtinuta din 4 galbenusuri frecate cu 100 gr zahar tos. Tot acum pui in aluat 1/4 lingurita sare si 1 pachet de zahar vanilinat. Framanti aluatul 2 minute si il intinzi il foaie subtire de 2 mm, pe care o coci in cuptorul cald, la foc potrivit, acoperita cu spuma de albus.
  2. Bati cele 4 albusuri spuma tare, adaugi zaharul farin, bati in continuare ca sa-si pastreze consistenta de bezea.
  3. Cuptorul este cald, faci putin mai tare focul, le pastrezi in cuptor pana cand bezeaua este tare.
  4. Cand prajitura s-a racit, tai romburi cu lama unui cutit trecut prin apa, lipesti cu marmelada de caise partile fara bezea, pui doua cate doua romburi si le asezi pe platou putin mai departate.
  5. Prajiturica este frageda si se rupe repede.

Recomandari

Prajituri