Prajitura cu branza este prajitura copilariei noastre fiind foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
200 gr branza de vaci
200 gr faina
100 gr unt
2 linguri cu zahar
1/2 lingurita cu sare
1 ou
2 linguri cu zahar vanilinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Lasi untul sa se inmoaie intr-un castron asezat pe o oala cu apa fierbinte, apoi il freci cu zaharul si galbenusul de ou. In crema obtinuta adaugi branza dulce de vaci trecuta prin sita si sarea necesara. Omogenizezi, pui faina in ploaie, invarti repede cu lingura de lemn, apoi framanti cu mana un aluat pe care-l intinzi foaie groasa de 1 cm.
Tai forme rotunde, le ungi cu marmelada, treci partea unsa prin albus batut pana devine spuma tare, randuiesti prajiturile in tava neunsa (asezate cu garnitura de albus si marmelada in sus) si coci in cuptorul fierbinte 20 minute.
Cand le scoti din cuptor le pudrezi cu zahar vanilinat pus intr-o sita deasa.