- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu naut este o prajitura aperitiv aromata si foarte gustoasa pe care merita sa o incercati.
Ingrediente
- 300 gr naut fiert
- 125 ml lapte
- 80 gr zahar
- 3 oua
- o fiola esenta de vanilie
- 25 gr unt pentru tava
- un praf de sare
PENTRU SERVIT:
- 100 gr fructe uscate (migdale, nuci, fistic)
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute+ 40 minute coacere+ 15 minute asteptare
- Se mixeaza nautul fiert cu laptele si zaharul, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
- Intr-un vas, se bat galbenusurile pana ce devin spumoase, se adauga esenta de vanilie si amestecul de naut. Se amesteca delicat si apoi se adauga albusurile batute spuma.
- Tot amestecul se toarna in forma de copt unsa cu unt si se da la cuptor pentru 40 de minute. Dupa copt, se mai lasa 10 minute in tava si apoi se scoate. Se serveste alaturi de fructe uscate, dupa gust.
Nu, nu lipseste faina din reteta. Constitutia fainoasa a nautului fiert o suplineste perfect.
Boabele de naut trebuie fierte cu o zi inainte de prepararea prajiturii.