- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu fructe si smantana este un desert racoritor si gustos, perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 300 gr faina
- 150 gr unt
- un praf de sare
- 3 linguri zahar
- 80 ml lapte sau apa calduta
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr fructe de sezon
- 100 gr zahar pudra
- un pachet zahar vanilinat
- 2 oua
- o lingura miere
- 300 ml smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente petru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute+30 minute coacere+ 10 minute asteptare
- Pentru aluat, se amesteca faina, sarea si zaharul si apoi se adauga untul moale. Se amesteca totul cu degetele faramitand si incoporand untul cu faina. Apoi se adauga laptele sau apa si se framanta. Se intinde apoi cu sucitorul, se asaza in forma de copt si se gaureste cu furculita.
- Peste aluat, se pun fructele spalate si taiate cat mai fin si se da la cuptor pentru 10 minute.
- Intre timp, se amesteca zaharul cu ouale pana ce se albesc, dupa care se adauga mierea si smantana.Se amesteca energic si se toarna peste fructele din tava.
- Se mai lasa la cuptor 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor.
Untul se scoate de la frigider cu cel putin 3 ore inainte de a prepara tarta.
Cantitatile sunt pentru o forma de 28 cm. Prajitura se poate prepara si cu aluat cumparat.