- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Delicatesa cu dovleac este o prajitura delicioasa cu dovleac, aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute+ 45 minute coacere+ 20 minute asteptare
- Pentru aluat, se freaca galbenusul cu zaharul si, dupa ce amestecul se albeste, se adauga apa sau laptele. In faina se pune untul taiat bucatele si se faramiteaza cu degetele pana ce se obtin firimituri de faina amestecata cu unt.
- Apoi, faina si untul desfacute se aduna si se adauga amestecul de oua cu lapte (apa). Se amesteca pana ce se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul si se asaza in tava de copt, se gaureste cu furculita si se da la rece.
- Intre timp, dovleacul ras se soteaza intr-o tigaie cu un praf de sare. Dupa ce s-a inmuiat, se mixeaza pentru a obtine un piure fin.
- Se amesteca zaharul, frisca, ouale si faina si apoi se adauga piureul de dovleac. Toata umplutura se toarna peste aluatul deja intins in tava. Se lasa la cuptor pentru 45 de minute, apoi se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie si se serveste presarata cu scortisoara si cu un mot de frisca.
Apa adaugata in aluat nu diminueaza gustul aluatului, cu lapte este doar mai pufos.
Dovleacul se soteaza fara grasime, in caz contrar va avea un gust neplacut.