Delicatesa cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Delicatesa cu dovleac este o prajitura delicioasa cu dovleac, aromata si foarte gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT: (tava de 30 cm)

    • 250 gr faina
    • 125 gr unt
    • 70 gr zahar pudra
    • un galbenus
    • 50 ml apa sau lapte
    • un praf de sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr dovleac
    • 3 oua
    • 150 gr zahar
    • 180 gr
    • frisca lichida
    • 70 gr faina
    • un praf de sare

    PENTRU SERVIT:

    • 2 lingurite scortisoara
    • 100 ml frisca

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 45 minute+ 45 minute coacere+ 20 minute asteptare

  1. Pentru aluat, se freaca galbenusul cu zaharul si, dupa ce amestecul se albeste, se adauga apa sau laptele. In faina se pune untul taiat bucatele si se faramiteaza cu degetele pana ce se obtin firimituri de faina amestecata cu unt.
  2. Apoi, faina si untul desfacute se aduna si se adauga amestecul de oua cu lapte (apa). Se amesteca pana ce se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul si se asaza in tava de copt, se gaureste cu furculita si se da la rece.
  3. Intre timp, dovleacul ras se soteaza intr-o tigaie cu un praf de sare. Dupa ce s-a inmuiat, se mixeaza pentru a obtine un piure fin.
  4. Se amesteca zaharul, frisca, ouale si faina si apoi se adauga piureul de dovleac. Toata umplutura se toarna peste aluatul deja intins in tava. Se lasa la cuptor pentru 45 de minute, apoi se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie si se serveste presarata cu scortisoara si cu un mot de frisca.

Apa adaugata in aluat nu diminueaza gustul aluatului, cu lapte este doar mai pufos.
Dovleacul se soteaza fara grasime, in caz contrar va avea un gust neplacut.

Recomandari

Prajituri