- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu aluat sfaramicios trebuie sa o incercati pentru ca este aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 30 gr zahar un galbenus
- un praf de sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 750 gr branza de vaci
- 120 ml ulei de floarea- soarelui
- 200 gr zahar
- 3 galbenusuri
- 40 gr amidon alimentar
- un pliculet zahar vanilinat
- 4 albusuri
- un praf de sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 25 minute+50 minute coacere+ 1 ora asteptare
- Pentru aluat, ingredientele se amesteca si se aduna intr-o bila de aluat care se da la rece pentru o ora, invelita intr-o folie de plastic.
- Pentru umplutura, branza se amesteca cu uleiul, zaharul, galbenusurile, amidonul si zaharul vanilinat. Albusurile se bat cu un praf de sare si se adauga amestecand delicat.
- Forma de copt se tapeteaza cu aluatul de la rece, se toarna amestecul de branza si se da la copt pentru 50 de minute. Ultimele 10 minute se coace cu usa cuptorului deschisa si, apoi, cand este gata, se lasa sa se raceasca in cuptorul stins.
Uleiul nu se va simti in gustul final, acesta ajuta la alifierea amestecului, avand in vedere ca branza de vaci este usor aspra. Se poate folosi si ulei de rapita.