- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajituracu afine este desertul perfect in zilele caniculare de vara!
Ingrediente
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 60 gr unt
- 200 gr iaurt
- 125 gr gris
- 125 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri gem
- 300 gr afine
- 250 gr frisca
- cate 15 gr unt si faina pentru tava
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 20 portii
Timp de preparare 90 minute
- Mixezi iaurtul cu ouale, zaharul si untul, toate ingredientele avand temperatura camerei. Adaugi treptat grisul si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
- Omogenizezi compozitia si o torni intr-o tava cu dimensiunile de 20x35 cm, in prealabil unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Introduci tava in cuptorul preincalzit si coci blatul timp de 45 de minute, la foc mediu.
- Dupa ce blatul copt s-a racit in tava, il tai in doua foi orizontale. Ungi unul dintre blaturi cu gem, il acoperi cu al doilea si decorezi prajitura cu frisca si afine proaspete.