- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Savarina cu portocale este cea mai aromata prajitura. Aroma de portocale imbibata in ea, ne face sa uitam ca nu are crema.
Ingrediente
PENTRU SAVARINE:
- 75 gr zahar pudra
- zahar vanilat
- 2 oua
- 3 linguri apa calda
- 3 linguri vin alb dulce
- 75 gr faina
- 1 cutie praf de budinca
- 1/2 plic praf de copt
PENTRU SIROP:
- 5 portocale
- vin alb
- 100 gr zahar
- 1 portocala pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se ia o tava cu forme de savarina, se pun in fiecare lacas cate 4 linguri de zahar si se arde, imbracand bine peretii formei.
- Intr-un castron se freaca ouale cu zaharul tos, zaharul vanilat si apa calda, amestecand cu o lingura de lemn, pana se albeste. Se adauga vinul, faina, praful de budinca si praful de copt, omogenizand bine compozitia. Se toarna compozitie in lacasurile cu caramel cam 3/4 dn nivelul formei, apoi se baga tava la cuptor sa se coaca 30 de minute, la foc moderat.
- Se storc cele 5 portocale si sucul obtinut se amesteca cu aceeasi cantitate de vin alb dulce si cu 100 gr de zahar, lasand sa fiarba pe foc mic, pana scade putin.
- Se scoate prajitura din cuptor si cand se raceste putin se toarna siropul peste ea, se lasa 10 minute cat sa se imbibe, apoi se rastoarna pe un platou decorandu-le cu felii de portocale.