- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu nuca este atat de usor de preparat, incat chiar si bucataresele incepatoare o vor reusi.
Ingrediente
- 3 oua
- 3 linguri otet
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 4 linguri zahar
- faina, cat cuprinde
PENTRU CREMA:
- nuci tocate bucati
- rahat/stafide
- dulceata
Instructiuni de preparare
- Se framanta un aluat din faina, oua, otet, ulei, bicarbonat si zahar, si dupa ce acesta s-a legat si este suficient de neted, se intind doua foi, fiecare lata de 10 cm si lunga de 40 cm. Se presara foile cu nuci tocate bucati, rahat sau stafide sau picaturi de dulceata, apoi se ruleaza foile, care se coc la foc moderat pana cand se rumensc frumos.
- Cand prajitura este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, inainte de o portiona si servi.