- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura malteza este o prajitura foarte gustoasa, usor de preparat si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1 pachet praf de budinca
- 60 gr faina
- 7 albusuri
- 250 gr zahar pudra
- 100 gr unt
- 1 portocala
PENTRU GARNITURA:
- 1/2 borcan gem de caise
- 150 gr zahar
- 2 linguri rom
- 150 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se bat albusurile spuma, apoi se adauga cate putin zaharul pudra, batand mereu. Cand spuma s-a intarit, se scoate telul si se amesteca usor cu lingura, adaugand coaja rasa de portocala, faina, praful de budinca, apoi untul topit si racit.
- Se unge cu unt o forma, se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt, apoi se toarna in ea compozitia care se coace 45 de minute, la foc moderat.
- Intre timp, se prepara portocalele pentru decor. Se curata portocala de partea alba, apoi se taie felii rotunde si se fierb intr-un sirop din apa si zahar.
- Cand prajitura este coapta, se scoate din cuptor, se rastoarna pe un platou, se decoreaza cu feliile de portocala, apoi se toarna gemul de caise subtiat cu rom si putin din siropul in care au fiert portocalele.
- Se baga prajitura la frigider si se lasa 3-4 ore sa se raceasca inainte de a o portiona si servi.