- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta prajitura de post cu gem este un deliciu in acele zile cand deserturile sunt limitate din cauza postului.
Ingrediente
- 175 ml ulei
- 350 ml apa minerala
- 550 gr faina
- 175 gr zahar tos
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita cu sare
- 3 linguri cu zahar farin
- esenta de vanilie
- 400 gr gem de fructe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-8 persoane
- Se face un aluat din apa minerala, ulei, putina sare, praful de copt, zaharul tos si faina pusa cate putina in timp ce se amesteca energic in vas. Se obtine un aluat care curge, peste care se rastoarna 1 borcan cu gem de fructe.
- Se omogenizeaza amestecul si se rastoarna in forme mici de chec unse cu margarina. Formele se pun in cuptorul cald pentru 1/2 ora, se raceste prajitura in tava si se scoate pe platouri. Se amesteca zaharul farin cu vanilie, se pudreaza prajitura Se serveste rece sau calda, taiata felii si decorata cu fructe din dulceata.