- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu visine este o prajitura de post, foarte aromata si gustoasa, mai ales iarna.
Ingrediente
- 200 gr margarina
- 400 gr faina
- sare
- 200 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- 1 borcan cu visine conservate
- 2 linguri cu zahar farin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-8 persoane
- Se inmoaie margarina pe baie de aburi, se omogenizeaza frecand energic cu lingura de lemn, se adauga zaharul frecand in continuare pana cand zaharul nu se mai simte in compozitie. Se obtine o crema omogena.
- Se pune in crema un praf de sare, se pune faina cernuta si amestecata cu praful de copt, se framanta aluatul si se lasa la rece30 de minute.
- Se scurg fructele conservate intr-o sita. Se intinde aluatul pe planseta de lucru, se trece intr-o tava neunsa, se pun fructele peste aluat si se apasa usor peste fiecare visina ca sa-si faca loc.
- Se pune tava in cuptorul incalzit, se coace prajitura 1/2 ora si se pudreaza cu zahar farin, dupa ce s-a racit Se taie romburi sau patrate mici.