Prajitura frantuzeasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura frantuzeasca este foarte gustoasa si aromata, perfecta in zilele de post.

Ingrediente

    • 150 gr margarina
    • 250 gr faina
    • 1 lingura cu zahar
    • drojdie de bere cat  o nuca
    • sare
    • 5 linguri cu apa minerala
    • 175 ml vin alb
    • 150 gr stafide
    • coaja rasa de lamaie
    • 500 ml sirop de fructe
    • 2 linguri cu rom

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se cerne faina in castron adanc, se toarna drojdia lichefiata cu 1 lingura cu zahar, putina sare si 2 linguri cu apa minerala. Se framanta usor si se obtine un bulgare de maia mare cat un ou. Se acopera aluatul dupa ce s-a scos pe o farfurie.
  2. Din faina ramasa, margarina inmuiata, 3 linguri cu apa minerala sau sifon, razatura de lamaie si vin alb se framanta un aluat molicel in care se amesteca stafidele curatate, spalate, scurse in sita si macerate in rom.
  3. Se intinde aluatul pe planseta, se asaza deasupra maiaua, se impatureste, se framanta iar. Se unge o forma de prajitura cu margarina, se asaza aluatul bine framantat, se coace 1/2 ora la foc potrivit.
  4. Se scoate din cuptor, se taie felii in tava, se acopera cu sirop de fructe si se serveste calda, cand nu mai are sirop.

Recomandari

Prajituri