- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mignonurile tutti-frutti se prepara foarte usor si, daca doriti arome diferite, puteti folosi fructe zaharisite de mai multe feluri.
Ingrediente
- 5 oua
- 150 gr zahar
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- coaja rasa de la 1 lamaie
- marmelada de caise sau dulceata de portocale
- serbet de fistic
- fructe zaharisite
Instructiuni de preparare
- Separati pentru inceput galbenusurile de albusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pe baie de aburi timp de jumatate de ora, in care albusurile vor sta la frigider. cand crema se albeste si isi mareste considerabil volumul se adauga faina, pesmetul coaja rasa de lamaie si albusurile batute spuma tare.
- Omogenizati bine compozitia, apoi turnati-o intr-o tava lata tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura la foc moderat, pana devine elastica la atingere, apoi scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
- Cand blatul este rece taiati-l in doua foi, pe orizontala si umpleti cu marmelada sau dulceata, apoi portionati in patrate. Se baga la frigider prajitura pentru o ora, apoi se ia fiecare portie si se glaseaza cu serbet de fistic, apoi se unge cu marmelada, in strat subtire, si se presara cu fructe zaharisite.
- Mignonurile se baga la frigider pana doua zi, cand le puteti servi.