- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura mignon nougat trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aroimata.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 2 linguri apa
- 4 oua
- 50 gr zahar vanilat
- 2 linguri cafea tare
- 4 linguri pesmet
PENTRU GLASAT:
- fondant de ciocolata sau serbet de cacao
PENTRU CREMA NOUGAT:
- 5 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 1 lingura cafea foarte tare
- zahar vanilat
- 100 gr coaja de portocala uscata
- 150 gr unt, la temperatura camerei
Instructiuni de preparare
- Se stropesc 200 gr de zahar cu 2 linguri de apa si se pun pe foc pana se caramelizeaza, curatand spuma ori de cate ori este nevoie. Dupa ce s-a caramelizat, se ia o jumatate din compozitie si se intinde pe o bucata de marmura rece si unsa cu putin ulei. Cand caramelul s-a racit se ia si se piseaza marunt, apoi se amesteca cucu galbenusurile , zaharul vanilat, amestecand continuu pana se obtine o spuma. Se adauga in compozitie cele 2 linguri de cafea tare, pesmetul si albusurile batute spuma, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata si se coace la foc moderat.
- Cand blatul s-a racit, se taie in doua foi, pe orizontala si se umple cu crema nougat, apoi se portioneaza. Se glaseaza fiecare bucata cu fondant de ciocolata sau cu serbet de cacai, apoi se baga la frigider.
- Pentru crema nougat se fierb pe foc mic galbenusurile, zaharul, cafeaua tare si zaharul vanilat, amestecand continuu.Cand crema este destul de groasa, se da deeoparte, amestecand continuu, pana se raceste. Zaharul caramelizat ramas de la blat, se amesteca cu coaja de portocala uscata si se mai lasa putin pe foc, apoi se intinde pe marmura. Cand caramelul este rece si intarit se piseaza si se amesteca in crema racita impreuna cu untul frecat spuma.