- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura mignon francez trebuie s o incercati pentru ca migdalele ii ofera o aroma unica in combinatie cu crema de portocale.
Ingrediente
- 100 rg zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 100 gr migdale
- 2 linguri pesmet
- crema de portocale
Instructiuni de preparare
- Se freaca la bain-marie galbenusurile cu zahrul tos si cu cel vanilat, pana se ingoasa. Se ia vasul de pe aburi,amestecand continuu pana se raceste, si se adauga migdalele, pesmetul si la final, albusurile batute spuma tare. Se toarna aluatul intr-o tava dreptunghiulara lata tapetata cu hartie de cotp si se coace la foc moderat 15-20 de minute.
- Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua foi, pe orizontala, care se umplu cu crema de portocale, apoi se portioneaza in patrate.
- Se ung patratele cu crema si se decoreaza ori cu o feliuta de portocala, ori cu un mot mic de frisca.